tirsdag 13. mai 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakt ziti

- min første oppskrift



Idéen bak denne retten kommer fra tv-serien Sopranos.

Carmela har ofte en ziti i frysen som Tony kan varme opp
etter en lang dag med "waste management business".

Ingredienser

400g kjøttdeig
3-400g penne (eller ziti)
2 bokser tomater (hele eller hakkede)
1 tomatpuré
Mozzarella (ca.200g, f.eks. Apetina sin variant)
Parmesan (for topping)
1 løk
2/3 fedd hvitløk
2 spiseskjeer crème fraîche (eller matyoghurt)
Fersk basillikum

Slik gjør du

Hakk opp løk, hvitløk og basilikum.

Sett på vann til koking - husk å salte.
Kok pastaen al dente eller 3/4 av koketiden som står på pakken.

Stek kjøttdeigen i to omganger. Legg den så i en skål,
imens du freser løk, hvitløk og basilikum.
Bland alt sammen, og legg til tomatene (inkl. puréen).
Legg til crème fraîche, og smak til med salt og pepper.

Deretter, legg pastaen i en stor bolle, og tilsett og bland kjøttsausen.

Legg så halvparten av fyllet i en ildfast form.
Dryss over halvparten av mozzarellaen.
Så tar du i resten av fyllet med mozzarella på slutten.

Avslutt med parmesan på toppen.

Stek i ovn på 180 grader i ca. 30 min.

Merk

I denne retten kan du også ha i pølser, 
gjerne chorizo eller det du måtte like.
I tillegg kan du ha i litt bønner eller tørkede oliven.

Bon appétit! :-)

1 kommentar: